Werkbezoek Vlaams minister Matthias Diependaele aan Den Haag

  • 7 april 2022

Gisteren vond op het ministerie van Financiën in Den Haag een lunchgesprek plaats tussen de Vlaamse minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele en de Nederlandse minister van Financiën en viceminister-president Sigrid Kaag. Het was een stevig gesprek over o.a. Spanje en Nederland presenteren gezamenlijk paper | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl dat minister Kaag en haar Spaanse ambtgenoot Nadia Calviño recent hadden toegelicht tijdens een bijeenkomst van de Eurogroep op maandag 4 april 2022.

Vóór het lunchgesprek bracht de Vlaamse delegatie een bezoek aan het Vredespaleis met het Permanent Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties, de Haagse Academie voor Internationaal Recht en de Bibliotheek. De delegatie werd er opgewacht en begroet door voormalig minister, vicepresident van de Raad van State en voorzitter van de Carnegie Stichting, Piet Hein Donner. Hij vervoegde de bevlogen rondleiding van bibliothecaris Jeroen Vervliet. Als erfgoedminister en gediplomeerd jurist, waardeerde minister Diependaele dit bezoek.

In de namiddag werd de delegatie rondgeleid in het Mauritshuis door onderzoeker Marie Mundigler. Ze focuste op de grote werken en de toegankelijke verhalen, een uitstekende afsluiter van een geslaagde dag.

Marianne Van Boxelaere