Nieuws

 

  • 27 mei 2020
NSP CO2-uitstoot vergaand verminderen

Smart Delta Resources start project om CO2-uitstoot in Schelde-Deltaregio vergaand te verminderen

Een grensoverschrijdend consortium van bedrijven onder de vleugels van Smart Delta Resources zet de eerste stap om de CO2-uitstoot vergaand te verminderen in het havengebied van North Sea Port (Gent, Terneuzen, Vlissingen).
Logo Week van het Nederlands 2020
  • 27 mei 2020

Zesde editie van de Week van het Nederlands 2020

Van 3 tot en met 10 oktober vindt de zesde editie van de Week van het Nederlands plaats!
zonder stempel de grens niet over
  • 14 mei 2020

Zonder stempel de grens niet over

De Belgische winkels zijn weer open. Dus ook die in Baarle-Hertog. Klein detail: om vanuit ons land in de exclave te geraken moet u wel de Nederlandse grens oversteken.
Gezamenlijke ontwikkeling robot voor kleine teelten
  • 13 mei 2020

Vlaams - Nederlandse gezamenlijke ontwikkeling robot voor kleine teelten

Vlaamse en Nederlandse bedrijven en onderzoekorganisaties steken hun koppen bij elkaar om te komen tot de ontwikkeling van kleine, multifunctionele robots voor kleinschalige akkerbouwbedrijven en tuinderijen.
De grensafsluiting in Philippine (foto: Omroep Zeeland)
  • 27 mei 2020

Zeeuws-Vlamingen worden gecompenseerd voor omrijden wegens gesloten grens

De provincie Zeeland maakt 60.000 euro vrij om inwoners uit Zeeuws-Vlaanderen te compenseren die tijdens de coronacrisis moesten omrijden vanwege de gesloten grens met België. Sinds 18 maart is de grens met de Zuiderburen gesloten.
Dirk De Wachter
  • 13 mei 2020

State of the European Union - door Dirk De Wachter

Zaterdag 9 mei was de ‘Dag van Europa’. The State of the EU  is gehouden door niemand minder dan psychiater Dirk De Wachter.
Boek Nulpunt 1945
  • 13 mei 2020

Hoe staan de Lage Landen er 75 jaar na WOII voor? Lees het boek ‘Nulpunt 1945’

Ons Erfdeel: 1945 was een nulpunt van de wereld waarin we nu leven. Maar veel van wat na het einde van de Tweede Wereldoorlog in de steigers werd gezet, ligt nu, een mensenleven later, onder vuur. Waar staan de Lage Landen, 75 jaar na WOII, en welke richting gaan ze uit?
Logo UHasselt
  • 27 mei 2020

Interreg VL - NL | oproep aanmeldingen voor grensoverschrijdende projecten

Wat? Interreg Vlaanderen-Nederland lanceerde recent een zesde oproep voor aanmeldingen voor grensoverschrijdende projecten. De deadline voor het indienen van projectaanmeldingen is 30 juni 2020.  Deze zesde oproep heeft een sterke focus:
Frans Weekers
  • 6 mei 2020

VNSC | Frans Weekers nieuwe voorzitter Schelderaad

De Schelderaad van de VNSC heeft met Frans Weekers sinds kort een nieuwe voorzitter. Hij neemt hiermee het stokje over van zijn voorganger Luuk Blom. Frans Weekers is een ervaren bestuurder met van nature een sterke binding met grensoverschrijdende vraagstukken.