Nieuws

 

  • 27 april 2022
Tulips_(13920989868).jpg

Fijne Koningsdag !

De Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen wenst Zijn Majesteit de Koning
Matthias Deiependale en Sigrid Kaag
  • 7 april 2022

Werkbezoek Vlaams minister Matthias Diependaele aan Den Haag

Gisteren vond op het ministerie van Financiën in Den Haag een lunchgesprek plaats tussen de Vlaamse minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele en de Nederlandse minister van Financiën en viceminister-president Sigrid Kaag.
Leipziger-Buchmesse-Logo
  • 21 maart 2022

Nederland en Vlaanderen gastland op de Leipziger Buchmesse 2024

Nadat Nederland en Vlaanderen in 2016 gastland waren op de Frankfurter Buchmesse, zal dat in 2024 het geval zijn op de Leipziger Buchmesse. Op die manier moet een nieuwe generatie auteurs en kunstenaars uit de buurlanden in Duitsland meer bekendheid krijgen.
Cover Dwars door de Lage Landen
  • 11 maart 2022

Dwars door de Lage Landen - wandelend door Nederland en Vlaanderen

Na Dwars door de Middellandse Zee vertrok Arnout Hauben zonet op een nieuw avontuur door België en Nederland: Dwars door de Lage Landen. Hij stapt van Oostende naar Pieterburen, in het uiterste noorden van Nederland.
Winnaars Pieter Gaudesaboos en Marieke Lucas Rijneveld met juryvoorzitters Martine Tanghe en Brigitte Raskin, Vlaams minister-president Jan Jambon en Oostends burgemeester Bart Tommelein. © Nick Decombel
  • 29 maart 2022

En de eerste winnaars van de Boon zijn...

Pieter Gaudesaboos en Marieke Lucas Rijneveld! De vakjury's van de Boon én de publieksjury kozen voor Een zee van liefde en Mijn lieve gunsteling.
CD Hoes_Eléonor en muzikant Gerry De Mol
  • 21 maart 2022

Wereldpoëziedag | 21 maart 2022

Voor de Wereldpoëziedag op 21 maart zetten we graag Poëziesterren en muziek met een poëtische toets in de kijker
Logo Interreg Vlaanderen - Nederland
  • 11 maart 2022

Interreg VL-NL | eerste oproep voor projecten. Dien jouw project in !

Werk je samen met een Nederlandse partner aan een project voor een slimmer, groener, socialer Europa of een Europa zonder grenzen? Dien jouw project in en ontvang een subsidie.
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits
  • 21 maart 2022

Crevits en Staghouwer zetten kunstmestvervangers op politieke agenda

Maandag 21 maart zetten Hilde Crevits (CD&V) en haar Nederlandse collega Henk Staghouwer op de Raad van de Europese Landbouwministers pleiten om mineralenconcentraten en uit dierlijke mest gerecupereerde stikstof (RENURE) eindelijk toe te staan als kunstmestvervanger.
Nieuwe Sluis Terneuzen
  • 11 maart 2022

Project Nieuwe Sluis Terneuzen organiseert weer online inloopavond

Binnen het project Nieuwe Sluis Terneuzen zijn weer nieuwe stappen gezet. Zo worden de deuren en bruggen van de sluis in China opgehaald en over zee naar Nederland vervoerd.
Internationale Vrouwendag
  • 7 maart 2022

Internationale Vrouwendag 2022

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. Nu de wereld langzaam herstelt van de COVID-19-pandemie en we geconfronteerd worden met nieuwe wereldwijde uitdagingen, is het cruciaal om te blijven focussen op vrouwenrechten.