Dwars door de Lage Landen - wandelend door Nederland en Vlaanderen

  • 11 maart 2022

Na Dwars door de Middellandse Zee vertrok Arnout Hauben zonet op een nieuw avontuur door België en Nederland: Dwars door de Lage Landen. Hij stapt van Oostende naar Pieterburen, in het uiterste noorden van Nederland. Arnout trekt opnieuw op pad met zijn vrienden Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (geluid/drone).

De voettocht is maar liefst 900 kilometer lang en start op het strand van de koningin der badsteden: Oostende. Arnout en zijn team stappen via de GR-wandelpaden via Antwerpen richting Maastricht. Eenmaal de grens over volgen ze het legendarische Pieterpad dat hen 500 kilometer pal naar het noorden van de Lage Landen leidt.

Onderweg spreekt Arnout in zijn gekende stijl, gepassioneerd door menselijke verhalen en geschiedenis, met de voorbijgangers die hij tegenkomt en gaat hij op zoek naar de verhalen die onze streken kleur hebben gegeven. Die passie weet Arnout als geen ander ook op zijn gesprekspartners én op de kijkers over te brengen. Dwars door De Lage Landen wordt een avontuurlijk, optimistisch en historisch reisprogramma. De opnames van het programma lopen de hele zomer lang.

 

Dwars door de Lage Landen is in 2022 zowel in België op Eén als in Nederland te zien.